Sfârşit de săptămână cu ploi, furtuni şi caniculă. ANM a emis mai multe avertizări

Judeţul Caraş-Severin intră din această seară de la ora 19.00 sub cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Până mâine dimineaţă, la ora 10.00 sunt anunţate ploi torenţiale, descărcări electrice, vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 20…25 l/mp şi izolat de peste 30…40 l/mp.

În vestul, nord-vestul și local în centrul țării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 55…75 km/h) și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp. Sâmbătă și duminică vor fi perioade cu instabilitate atmosferică îndeosebi în centru, sud și est”, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Judeţele Timiş şi Arad sunt vizate până la noapte, la ora 4.00 de un cod portocaliu de intensificări ale vântului (rafale de 80…100 km/h) şi vijelii.

Până mâine este în vigoare şi o informare de caniculă şi disconfort termic ridicat. Indicele temperatură-umezeală va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între 31 şi 36 de grade.

De același autor

Related Articles