S-a deschis sezonul de schi în Banatul montan. Iubitorii sportului de iarnă sunt aşteptaţi pe Semenic şi pe Muntele Mic

Turiştii care vor să-şi petreacă weekend-ul în staţiunile montane din Caraş-Severin o pot face fără probleme. Astăzi s-a deschis pârtia Goznuța de pe Muntele Semenic. Stratul de zăpadă măsoara doar 8-10 cm dar se poate schia, vremea este bună iar iubitorii sportului de iarnă şi-au făcut deja apariţia pe această pârtie. Programul de funcționare 09:00 – 17:00.

Drumul spre Muntele Semenic este deschis și se poate urca atât dinspre Reșița – Valiug, dar și dinspre Slatina-Timiș – Brebu Nou – Gărâna.

Meteorologii anunță soare si temperaturi de iarnă şi pe Muntele Mic. De astăzi iubitorii sporturilor de iarnă vor putea schia pe pârtia Borlova iar mâine se va deschide şi pârtia Nordica. Stratul de zăpadă pe pârtia Borlova este între 0 si 50 cm, conform Muntele Mic online.

Direcţia de Drumuri Judeţene Caraş-Severin le reaminteşte participanţilor la trafic, că înainte de a pleca la munte să se informeze asupra stării meteo la comandamentul de iarnă şi să aibă autoturismele echipate corespunzător cu caciucuri de iarnă, lanţuri şi o lopată. Drumurile sunt practicabile dar se circulă în condiţii de iarnă.

Informații actualizate privind starea drumurilor din județ pot fi furnizate de către Comandamentul de iarnă Caraș-Severin la numărul de telefon 0255.213.212.

Sursa foto: Facebook/Muntele Mic online si Banatul Montan

De același autor

Related Articles