Lectorul universitar dr. Cristian Rudolf a fost exclus din comunitatea academică a Centrului UBB Reşiţa

Universitatea “Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca l-a concediat joi, 23 martie 2023 pe lectorul universitar dr. Cristian Rudolf din Centrul Universitar UBB Reşiţa, procedând la desfacerea contractului de muncă şi excluzându-l astfel din comunitatea academică a UBB în contextul abaterilor de la etică, integritate şi bune practici academice pentru care este anchetat, aspecte care sunt incompatibile cu valorile universităţii şi cu buna derulare a activităţilor academice ale acesteia.

Cristian Rudolf a fost iniţial suspendat prin decizia rectorului UBB din toate activităţile academice desfăşurate în cadrul universităţii, pentru a proteja comunitatea şi studenţii, începând din 22 februarie 2023, imediat după ce s-au formulat primele acuzaţii.

Analizele interne continuă, în beneficiul studenţilor şi al comunităţii academice.

În acest context, conducerea UBB transmite ferm că susţine dezvoltarea şi creşterea comunităţii academice, dar, în condiţiile în care cultura organizaţională seculară a UBB este una a performanţei academice în condiţii de etică şi integritate, aceasta trebuie să devină un angajament personal pentru fiecare membru al comunităţii.

Universitatea “Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca este instituţia cu tradiţie academică, cea mai veche din România (începută acum 441 de ani – 1581), reprezentând cea mai mare comunitate academică din ţară (cu aproximativ 55.000 de oameni, din 15 localităţi şi 11 judeţe). De la fondare, UBB face parte din galeria universităţilor de prestigiu şi de referinţă din România, de şapte ani aflându-se pe prima poziţie în ţară în metarankingul universitar.

AGERPRES

De același autor

Related Articles