Episcopul Caransebeșului a fost alături de comunitatea din Parohia Târnova, Protopopiatul Reșița

În duminica a 21-a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a fost alături de comunitatea din Parohia Târnova, Protopopiatul Reșița. Părintele Episcop a mers în această parohie deoarece nu a mai fost aici de câțiva ani, iar în această duminică a ales să fie în mijlocul credincioșilor de aici și să se roage împreună cu ei la Sfânta Liturghie.

Ierarhul a oficiat sfânta slujbă în biserica parohială cu hramul „Pogorârea Sfântului Duh”, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, răspunsurile fiind date de grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului.

În cadrul Sfintei Liturghii Preasfințitul Lucian a hirotonit întru diacon pe teologul Ioan Sorin Horescu, ce va urma a fi hirotonit și preot pe seama Parohiei Șopotu Vechi din Protopopiatul Băile Herculane.

La rugăciune au participat reprezentanți ai autorităților locale și credincioși din Târnova, printre care copii și tineri îmbrăcați în haine populare. La momentul potrivit, atât adulți, cât și copii s-au împărtășit cu Sfintele Taine.

Parohia Târnova se află la 9 km nord de municipiul Reșița, reședință a județului Caraș-Severin. Biserica cu hramul Pogorârea Sfântului Duh a fost construită între anii 1938-1942 din piatră și cărămidă pe locul fostei capele din 1887. Din punct de vedere arhitectural aparține stilului baroc, având trei turle după modelul ,,Trei Ierarhi” din Iași. Iconostasul a fost executat din stejar sculptat și decupat de împletituri de către preotul sculptor Liviu Tulcan din Cuptoare-Secu.

Pictura a fost executată de pictorul Andrei Răileanu. Biserica a fost târnosită de Nicolae Corneanu, mitropolitul Banatului, în 27 august 1972. Întrucât la biserica actuală s-au făcut unele lucrări de renovare, în anul 2012, în lunea Rusaliilor, aceasta a fost resfințită de Preasfințitul Lucian.

De același autor

Related Articles