Emoţii mari pentru elevii de clasa a VIII-a în aşteptarea rezultatelor de la Evaluarea Naţională

Primele rezultate de la Evaluarea Naţională vor fi afişate mâine. Elevii nemulţumiţi pot depune contestaţii în intervalul orar 16:00 – 19:00, şi joi, între orele 08:00 – 12:00, rezultatele finale urmând să fie publicate în 4 iulie.

Comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat prin coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților, atât în centrele de examen, cât și pe internet, pe edu.ro.

De precizat este că notă obținută în urma contestaţiei este nota definitivă, indiferent de punctajul obținut, în plus sau în minus. Această notă nu mai poate fi modificată și reprezintă nota obținută de candidat la proba respectivă.

Din acest an, repartizarea la liceu se va face doar pe baza notelor obţinute la examen, media claselor V-VIII nemaifiind luată în calcul. Procesul de admitere va începe în 6 şi 7 iulie, cu completarea opţiunilor în fişele de înscriere, care trebuie tratate cu atenție, deoarece greșelile pot duce la o repartizare nedorită. Elevii vor afla la ce liceu au intrat în data de 19 iulie. Depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați se va desfășura în perioada 20-25 iulie.

De același autor

Related Articles