[AUDIO] Episcopul Caransebeşului, PS Lucian în Parohia Borlova

Preoții aparținători cercului pastoral-misionar Valea-Timișului au participat joi, 21 octombrie, la Sfânta Liturghie, oficiată de Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului în Biserica „Înălțarea Domnului” din Parohia Borlova.

PS Lucian

Părintele Episcop a săvârșit sfânta slujbă alături de un sobor de preoți și diaconi, în cadrul căreia s-au împărtășit toți clericii aparținători cercului. Răspunsurile liturgice au fost date de grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului.

Această slujire face parte din programul Preasfințitului Lucian de a sluji și a se împărtăși împreună cu toți preoții din Eparhie de-a lungul întregului an, săvârșind 10 astfel de întruniri, în Episcopia Caransebeșului preoții fiind împărțiți pe 10 cercuri pastoral-misionare.

Au participat la Sfânta Liturghie și reprezentanți ai autorităților locale, credincioși din parohie, precum și elevi de la Școala Gimnazială din localitate, care la momentul potrivit s-au împărtășit cu Sfintele Taine.

De asemenea, ierarhul a săvârșit în cadrul Sfintei Liturghii și Taina Hirotoniei întru preot pentru diaconul Ioan Sorin Horescu, ce va merge să slujească în Parohia Șopotu Vechi din Protopopiatul Băile Herculane.

După momentul liturgic și euharistic un grup de elevi, membri ai cercului catehetic al parohiei au recitat poezii.

În a doua parte a zilei a avut loc o sesiune de comunicări administrative, discutându-se totodată mai multe probleme privind pastorația preoților în această zonă a Episcopiei Caransebeșului.

După comunicări ierarhul a săvârșit o slujbă de pomenire pentru PS Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei.

(diac. Pavel canea)

De același autor

Related Articles