Arad: Timpi de aşteptare de până la cinci ore pentru camioane şi o oră pentru autoturisme, la frontieră

Principalele puncte de trecere a frontierei din judeţul Arad sunt aglomerate, marţi, iar timpii de aşteptare pentru formalităţile de trecere în Ungaria ajung la cinci ore în cazul traficului greu şi la o oră în cazul traficului uşor şi turistic.

Potrivit aplicaţiei online de monitorizare a traficului la frontiere, de pe site-ul Poliţiei de Frontieră, în cazul Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II timpii mari de aşteptare pentru şoferii de camioane care ies din ţară sunt cauzaţi şi de personalul insuficient alocat de ţara vecină.

‘Trafic intens – număr foarte mare de automarfare prezente la verificările de frontieră pe sensul de ieşire din ţară. Lipsă personal autorităţile de frontieră maghiare’, transmite aplicaţia ‘Trafic online’ a Poliţiei de Frontieră Române.

La Nădlac II sunt deschise trei artere de ieşire din ţară pentru autovehiculele de mare tonaj, dar se aşteaptă minimum 240 de minute în coloana formată pe o distanţă de opt kilometri pe autostrada pan-europeană.

La Vărşand, timpul de aşteptare pentru şoferii de camioane ajunge la 300 de minute, conform Poliţiei de Frontieră, deşi sunt deschise trei artere pentru traficul greu.

La Nădlac 1 este deschisă o arteră pentru camioane şi se aşteaptă 30 de minute.

În cazul traficului uşor şi turistic, la Nădlac II se aşteaptă cel puţin 60 de minute pentru formalităţile de ieşire din România, fiind deschise trei artere pentru autoturisme, autocare sau microbuze de pasageri. Aplicaţia ‘Trafic online’ menţionează aceeaşi problemă a lipsei de personal din partea autorităţilor ungare.

La Nădlac 1, timpul de aşteptare pentru traficul uşor şi turistic ajunge la 40 de minute. 

De același autor

Related Articles