Arad: Plaja Ghioroc se deschide sâmbătă

Sezonul distracţiei la Plaja Ghioroc, supranumită şi „Litoralul Vestului”, va începe sâmbătă, 27 mai, cu o lună mai devreme decât în anii anteriori, urmând ca pe parcursul verii în acest loc să se desfăşoare şi festivalul anual „Ghioroc Summer Fest”, relatează Agerpres.

Reprezentaţii Consiliului Judeţean (CJ) Arad şi primarul comunei Ghioroc, Corneliu Popi-Morodan, au anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, că a fost pregătit un program divers pentru deschiderea sezonului în „cea mai atractivă staţiune turistică de interes local din judeţul Arad”.

Activităţile vor începe la ora 14.00 cu o paradă a ţinutelor de plajă, iar pentru seară este pregătit un program de muzică pe plajă.

La deschidere Plajei Ghioroc au fost invitaţi şi operatorii de turism, pentru că se doreşte promovarea locului în toată ţara, printr-un program mai amplu ce vizează Podgoria Aradului.

„Doar în infrastructura rutieră din Podgorie am investit peste 250 de milioane de lei, la care se adaugă investiţiile punctuale în dezvoltarea unor obiective turistice. Alte aproximativ 50 de milioane de lei au fost investite de Consiliul Judeţean Arad în cofinanţarea unor proiecte pentru creşterea calităţii vieţii în localităţile din Podgoria Miniş-Măderat. Deci, dacă tragem linie, suntem la investiţii de circa 300 de milioane de lei, ale Consiliului Judeţean, în Podgoria Miniş-Măderat, în ultimii ani”, a declarat vicepreşedintele CJ Arad Ionel Bulbuc.

El a precizat că deschiderea sezonului pe „Litoralul Vestului” mai devreme are loc pentru a coincide cu inaugurarea Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică, construit pe malul Lacului Ghioroc, într-o zonă în care a fost extinsă plaja, dar şi cu lansarea programului de promovare turistică a Podgoriei Miniş-Măderat.

„Am construit şi un ponton, iar în perioada sezonului estival vom găzdui diverse manifestări culturale, începând cu un festival de film istoric, ateliere pentru copii, spectacole de muzică. Ne dorim să dezvoltăm aici un centru activ, un spaţiu plin de viaţă, de unde să se organizeze şi vizite în Podgorie, pe toată perioada sezonului estival”, a spus Ionel Bulbuc.

Lacul Ghioroc, situat la circa 20 de kilometri de municipiul Arad, are o suprafaţă de peste 10 hectare şi o adâncime maximă de aproximativ 15 metri, iar plaja cu nisip este folosită de zeci de ani de turişti, însă abia în ultimii ani aici au apărut investiţii publice şi private majore.

Plaja este amenajată cu palmieri, umbrele, baldachine, terase, tobogane de apă, locuri de joacă pentru copii şi un camping. Accesul este liber, dar şoferii trebuie să plătească o taxă de parcare de 10 lei pe zi, bani pe care administraţia locală îi foloseşte pentru a întreţine zona de agrement.

Anul trecut, în ziua deschiderii oficiale a sezonului la Plaja Ghioroc, respectiv în 27 iunie, au fost prezente circa 10.000 de persoane. În tot sezonul estival, plaja a fost vizitată de aproximativ 110.000 de persoane, în scădere faţă de 2021, când aici au fost 140.000 de vizitatori.

Foto Facebook/Plaja Ghioroc

De același autor

Related Articles