Astăzi a început campania electorală pentru alegerile locale. Aceasta se va încheia pe 26 septembrie, la ora 7:00. Cetăţenii cu drept de vot pot cere înscrierea în Registrul Electoral până în 4 septembrie, dată până la care primarii trebuie să actualizeze această listă. Secţiile de votare se vor deschide pe 27 septembrie, la ora 7:00 dimineaţa şi se vor închide la ora 21:00, iar procesul de numărare a voturilor se va încheia cel mai târziu pe 28 septembrie

Pentru conducerea Consiliului Judeţean Caraş-Severin au fost validaţi 7 candidaţi. Este vorba de Silviu Hurduzeu, propus de Alianţa Pro România, Valentin Armaşu de la Partidul Ecologist Român, Răzvan Simulescu propus de Partidul Popular Umanist Social Liberal, Romeo Dunca de la PNL, Andrei Plujar USR-PLUS , Ionuţ Popovici reprezentantul PMP şi Paul Vasile de la Partidul Verde. În total sunt peste 250 de candidaţi pe listele de consilieri judeţeni.

Candidatul PNL la Primăria Reşiţa, Ioan Popa a prezentat astăzi echipa liberală ce candidează la Consiliul local. Evenimentul s-a desfăşurat în Parcul Copilului din cartierul Lunca Bârzavei. Popa a spus că vrea să fie înconjurat de oameni energici, de oameni care sunt adevărate repere în oraş: „Adi Dacica aici de faţă cu mine. Este un om care a antrenat generaţii de sportivi. Borza Alexandru e profesor universitar, e un om cunoscut în Banatul de Munte. O am pe Felicia Quint pe care am rugat-o să vin alături de mine. Îl am pe Raul Siladi pe care l-am rugat să vină alături de mine, Luci Dobre care este în domeniul lui un antrenor apreciat şi renumit. Luci Peia mi-a stat aproape cu Mădălina Chiosa şi proiectele de şcoală duală de stomatologie în şcoli şi aşa mai departe, sunt făcute în echipă cu ele”.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu consideră că numai candidaţii social democraţi pot contribui la dezvoltarea localităţilor. În mesajul său, Ciolacu i-a încurajat pe cei care au decis să intre în lupta electorală: „Cu siguranţă singura echipă profesionistă care va găsi soluţiile cele mai corecte va fi o echipă cu experienţă, respectiv echipa Partidului Social Democrat. Întreaga echipă a Partidului Social Democrat este alături de voi. Vreau încă o dată să le arătaţi de ceea ce sunteţi în stare”.

Daniel Toma, candidatul Alianţei USR PLUS la Reşiţa, a luat la pas zonele mai puţin vizitate din oraş. Din discuţiile avute cu locuitorii de pe străzile Butovăţ, Fragilor şi Pandurilor a aflat că este nevoie de drumuri asfaltate, presiune la apă şi canalizare. La rândul său, Andrei Plujar, candidat la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin a declarat cu titlu de glumă că poate nu ar fi o idee rea să avem alegeri la fiecare 6 luni pentru că perioada electorală este singura în care pare că se mişcă ceva şi în judeţul nostru.