Europarlamentarul Maria Grapini s-a aflat timp de două zile în Caraş-Severin pentru a promova candidaţii Partidului Puterii Umaniste Social Liberal. Campania electorală s-a desfăşurat ieri la Caransebes unde au avut loc întâlniri cu organizația locală și cu cele din zona apropiată. De asemenea, umaniștii au făcut campanie pe stradă și au anunțat cetățenii susținerea lui Felix Borcean pentru un nou mandat de primar. Tot ieri, Maria Grapini a organizat o conferință de presă la Reșița, s-a întâlnit cu cetățenii municipiului, dar a fost și la Oravița, unde au avut loc discuţii cu organizaţiile locale de pe Valea Caraşului.

Candidatul PNL la preşedinţia Consiliului Judeţean Caraş-Severin Romeo Dunca şi Ovidiu Rădoi – secretarul general al filialei şi candidat la consilier judeţean au fost prezenţi în localităţile Cărbunari şi Padina Matei – comuna Gîrnic. În discuţiile cu cetăţenii s-a abordat problema drumului judeţean Ciuchici – Sasca Montana – Cărbunari – Padina Matei, aflat în stare deplorabilă. La Padina Matei, o altă problemă este lipsa canalizării. Şi-au prezentat proiectele şi candidaţii la funcţia de primar: Andreea Ignat la Cărbunari şi Ventel Piecec la Gîrnic.

Staţiunea de pe Valea Cernei are nevoie de o schimbare reală şi doar o echipă puternică poate face acest lucru, a scris pe o pagină de socializare, preşedintele PSD Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu. Ȋmpreună cu prim-vicepreședintele Sorin Grindeanu și Radu Cristescu, mi-am exprimat susţinerea pentru candidatul nostru, Gheorghe Orza, pe care-l recomandă determinarea şi grija pentru comunitate. Cu el la conducerea Primăriei oraşului Băile Herculane, voi avea un partener activ al Consiliului Judeţean Caraș-Severin, esenţial pentru a continua să schimbăm în bine judeţul, a mai adăugat Silviu Hurduzeu.

Candidatul Alianței USR PLUS la Primăria Băile Herculane, Daniel Trapșa, a declarat într-o conferinţă de presă că are o viziune de dezvoltare locală în 10 puncte. Printre acestea se numără respectul față de cetățean și consultarea lui, digitalizare, orientarea bugetului local către investiții, dezvoltarea turismului, o viață culturală și sportivă activă, parteneriate de dezvoltare împreună cu comunele limifrofe, educația și sănătatea definite ca priorități majore ale localității. Sunt plecat din România în anul 1994, am construit o carieră profesională în Franța, unde am familia, dar legăturile cu Băile Herculane au fost neîntrerupte, a mai spus Daniel Trapșa.

Mariana Molnar, candidatul propus de PMP pentru funcția de primar al orașului Băile Herculane a precizat la postul nostru de radio că a demisionat din Consiliul Local, dar nu a abandonat lupta. De-a lungul celor 4 ani de experiență a observat că foarte multe lucruri depind de aparatul administrativ al primarului, iar acesta este motivul pentru care a decis să candideze.