Zilele Recoltei la Reşiţa – un adevărat regal al toamnei în capitala Banatului de Munte

Tradiţionalele zile ale recoltei la Reşiţa au debutat anul acesta de joi, 28 septembrie şi se vor desfăşura până duminică, 1 octombrie în intervalul 8.00-22.00 în Parcul Tricolorului din municipiul de pe Bârzava.

Timp de 4 zile cetăţenii au posibilitatea să achiziţioneze produse de sezon, la prețuri de producător, fructe și legume proaspete, miere și produse apicole, dulcețuri şi compoturi preparate după rețete tradiționale, dulciuri de casă, costume populare, obiecte de artizanat şi de marochinărie și multe altele de la tarabele deschise din zori şi până seara târziu.

Am făcut un tur al pieţei şi am aflat de la unii dintre cumpărători cum sunt produsele, dar şi preţurile, mai ales că este sezonul murăturilor:

În tabăra adversă, producătorii sunt dispuşi să negocieze cu cetăţenii pentru că la zilele recoltei, după cum se ştie, preţurile ar trebui să fie cu mult mai mici faţă de cele din pieţe:

***

Tradiţionalele zile ale recoltei la Reşiţa – un adevărat regal al produselor toamnei din Banatul de Munte se vor desfăşură anul acesta de joi, 28 septembrie şi până duminică, 1 octombrie în intervalul 8.00-22.00 în Parcul Tricolorului din municipiul de pe Bârzava.

Conform organizatorilor, Primăria urbei, Societatea Pieţe şi Direcţia Judeţeană pentru Agricultură Caraş-Severin (DAJ), evenimentul este destinat, producătorilor locali de legume și fructe, meşteşugarilor și micilor fermieri.

Timp de 4 zile cetăţenii vor avea posibilitatea de a achiziţiona produse de sezon, la prețuri de producător, fructe și legume proaspete, miere și produse apicole, dulcețuri preparate după rețete tradiționale, prăjituri de casă, costume populare, obiecte de artizanat și multe altele, a declarat pentru Radio Reşiţa directorul Societăţii Pieţe, Dorin Bistrian.

Primăria, Consiliul Local al municipiului Reșița și Societatea Piețe, împreună cu Consiliul Județean Caraș-Severin și Direcția pentru Agricultură organizează zilele recoltei în parteneriat cu Radio România Reșița și Ansamblul Folcloric Bârzava.

În acest an, evenimentul se va desfășura în Parcul Tricolorului unde sunt așteptați producători, artizani și mici fermieri în perioada 28 septembrie – 1 octombrie. La standuri vor fi prezenți producători din comunele: Fârliug, Belinţ, Ezeriş, Cornereva, Luncavița, Turnu-Ruieni, precum și din alte județe limitrofe.

De asemenea în zilele de 29 şi 30 septembrie, dar și 1 octombrie, începând cu ora 18.00 participanții se vor putea bucura de prezența și prestația unor îndrăgiți artiști de muzică populară, precum și a unor ansambluri de dansuri.

Noi ne dorim ca prin organizarea acestui eveniment să sprijinim producătorii locali, dar și să oferim cetățenilor bucuria de a se delecta urmărind prestația interpreților și a ansamblurilor folclorice“.

Radio România Reşiţa este partener media al evenimentului.

De același autor

Related Articles