Un singur producător local din Caraş-Severin reprezintă judeţul la Ziua produselor agroalimentare românești, organizată la Bucureşti

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) sărbătoreşte festiv în 10 octombrie „Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești” prin organizarea de târguri și evenimente, la nivel național.

Ajunsă la cea de-a șaptea ediție „Ziua produselor agroalimentare românești” este celebrată la Bucureşti, în curtea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, cu sprijinul producătorilor români, în perioada 9 – 11 octombrie, între orele 08:00-18:00 printr-o expoziție cu vânzare de produse agroalimentare românești.

Conform consilierului superior din cadrul Direcţiei judeţene pentru Agricultură Caraş-Severin, dr. ing. Liviu Munteanu, Dănuţ Beg din Scăiuş reprezintă judeţul nostru la evenimentul în desfăşurare în curtea MADR pe lângă alţi 32 de producători locali din întreaga ţară.

Direcţia Judeţeană pentru Agricultură Caraş-Severin a marcat evenimentul în avans, odată cu organizarea în oraşul-staţiune Băile Herculane a Festivalului răchiei şi al bucatelor tradiţionale româneşti, a mai subliniat Liviu Munteanu.

Cu ocazia zilei naționale a produselor agroalimentare românești, evenimentul se marchează în fiecare an prin diferite activități de promovare a producătorilor și a produselor agroalimentare autohtone la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale este în curs de manifestare un târg al produselor agroalimentare românești cu reprezentanți din toată țara. Județul Caraș-Severin are un reprezentant de marcă la acest eveniment, de altfel Direcția pentru Agricultură Județeană a marcat în avans această zi prin participarea și organizarea împreună cu Primăria și Consiliul local al orașului Băile Herculare a Fetivalului răchiei și produselor tradiționale din Banatul Montan. Dealtfel noi ca și instituție de specialitate din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale ne axăm în principal pe promovarea producătorilor autohtoni și a produselor tradiționale românești, montane și a tuturor celorlalte produse obținute de fermierii și gospodarii din Banatul Montan.

Producătorul local Dănuţ Beg din Scăiuş, comuna Fârliug, prezent în Bucureşti:

Amintim că în acest sfârşit de săptămână, mai exact sâmbătă, 14 şi duminică, 15 octombrie în oraşul staţiune Buziaş se va desfăşura tradiţionalul festival al papricaşului, ajuns în cel de-al 15-lea an de organizare.

1 COMENTARIU

  1. Asta datorita directorului zarcula ca pe el îl interesează sălașul lui situat pe calea Caransebeșului nu de Târgu vostru sau de bani de la apia pe finul care îi dă foc masina direcției în loc sarezolve problemele agricole este la poarta Sălajului amintit cu asa director se duce dracu toată agricultura Caraș ului

Comentariile sunt închise.

De același autor

Related Articles