Un singur producător local din Banat, prezent la Târgul de produse tradiționale românești în desfăşurare la Ministerul Agriculturii

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin Barbu a deschis miercuri, 15 noiembrie, Târgul de produse tradiționale românești, ocazie cu care a vizitat fiecare stand, a stat de vorbă cu cei 40 de producători și cu oamenii prezenți în curtea ministerului, locaţie unde se desfăşoară evenimentul, a transmis pentru Radio Reşiţa, Dănuţ Beg, producător local din localitatea Scăiuş, comuna Fârliug:

Sunt singurul din Banat, nu numai din Caraș-Severin care participă la târgul din curtea Ministerul Agriculturii unde dânșii sunt gazde și organizatori, împreună cu Asociația Produs de Cluj cu care noi colaborăm de foarte multă vreme. Este un nou târg de toamnă de Lăsatul Secului, așa se cheamă, cu diferite produse alimentare și nu numai. Sunt mai mulți producători din diferite zone ale țării. Atmosfera este foarte frumoasă, un eveniment foarte bine organizat, este plin până la refuz atât cât încape în curtea Ministerului Agriculturii, vorbesc ca și producători, vizitatori mulți în centrul Bucureștiului, un târg de înaltă ținută.

Ministrul agriculturii a fost prezent la târg și a şi făcut cumpărături; la fiecare stand în parte a vorbit cu producătorii, este un om excepțional în sensul că este prietenos, cald nu este ca mulți dintre politicienii noştri, aroganți din păcate. Este un om cumsecade așa cum trebuie să fie un ministru. Când a fost la mine la stand am vorbit numai despre produsele locale din Banat; oricum ne știe că suntem gospodari şi de mai multă vreme prezenți aici la mai multe evenimente. Eu am povestit doar despre produsele noastre, bunătăți bănățene cum le spunem noi.

Anul acesta voi mai fi prezent la târguri. De săptămâna viitoare voi fi tot în București la Universitatea de Agronomie, chiar la rectoratul universității acolo va fi un târg frumos se cheamă Târgul produselor din Balcani care va avea loc de miercuri până duminică inclusiv, apoi la sfârșitul lunii noiembrie și până prin 4 decembrie voi fi prezent la Iași cu Asociația Produs de Cluj, de ani de zile mergem de Ziua Națională a României și la Ministerul Agriculturii va mai fi un târg de toamnă sau mai bine zis de Crăciun, nu știu exact cum să-l denumesc. Va fi timp de o săptămână, tot în curtea Ministerului Agriculturii şi organizat de-asemenea împreună cu Asociația Produs de Cluj“.

Vizitatorii sunt așteptați cu o gamă variată de produse înregistrate pe scheme de calitate naționale și sisteme de calitate europene, produse atestate tradițional, produse care au dobândit dreptul de utilizare a mențiunii de calitate facultativă „produs montan”, produse cu denumire protejată, produse certificate ecologic, preparate din carne, lapte, pește, produse de panificație și patiserie, legume, fructe proaspete și procesate, băuturi spirtoase și vin, miere şi dulcețuri.

Târgul este deschis până duminică, 19 noiembrie 2023, între orele 9.00-19.00.

Sursa foto: MADR

De același autor

Related Articles