Termenul de valorificare al tomatelor a fost prelungit cu 15 zile

Executivul a aprobat hotărârea de Guvern prin care este prelungită cu două săptămâni valorificarea tomatelor în perioada 1 – 15 iulie, inclusiv.

Actul normativ modifică şi termenul limită până la care pot fi depuse documentele justificative la direcţiile agricole judeţene, respectiv până la data de 18 iulie 2023, inclusiv din cauza temperaturilor fluctuante din această primăvară, a precizat pentru Radio Reşiţa adjunctul Direcţiei pentru Agricultură Caraş-Severin, Adina Bâte:

A fost aprobată hotărârea de Guvern prin care se prelungește valorificarea tomatelor și în perioada 1-15.07.2023 inclusiv. S-a prelungit și termenul limită până la care se pot depune documentele justificative la Direcția pentru Agricultură Județeană Caraș-Severin, respectiv până la data de 18.07.2023 inclusiv. Acestea sunt: factura fiscală şi filele din carnetul de comercializare.

Ajutorul de minimis pentru programul tomata 2023 este de 3.000 euro pe beneficiarul eligibil, cu o suprafață de 1.000mp de solar sau seră și care valorifică minim 3kg de roșii pe metru pătrat.

Din cauza temperaturilor scăzute din primăvara acestui an, a ploilor care parcă nu se mai opreau și a luminii insuficiente, la noi în județ nu au reușit decât 5 legumicultori să-și valorifice producția până în prezent, dar în urma prelungirii perioadei de valorificare sunt convinsă că majoritatea vor putea să își vândă tomatele astfel să beneficieze de acest ajutor de stat“.

Adina Bâte a mai subliniat că, ajutorul de minimis este de 3 mii de euro pentru fiecare beneficiar eligibil care valorifică minim 3 kg de roşii pe metru pătrat de pe o suprafaţă de 1.000 de metri pătraţi de seră sau solar.

De același autor

Related Articles