Târgul agricol de primăvară de la Oraviţa – vad bun pentru producătorii locali din: Cornereva, Fârliug, Luncaviţa şi Verendin

Pe platoul din faţa gării din Oraviţa, s-a deschis sâmbătă, 27 aprilie o nouă ediţie a tradiţionalului Târg de Primăvară.

La eveniment sunt prezenţi producători de produse lactate şi de carmangerie, sucuri de fructe, răsaduri, legume, dar şi mestesugari si crescători de albine din Caraş-Severin şi nu nu numai.

După un tur al pieţei, am stat de vorbă cu o parte dintre comercianţii prezenţi:

Deşi comercianţii s-au cam plâns de faptul că piaţa nu merge prea bine, cei care au venit la târg şi nu doar din Caraş-Severin, s-au declarat mulţumiţi de marfa de pe tarabe şi preţurile practicate:

Cât de binevenite sunt aceste târguri pentru producătorii locali, aflăm de la adjunctul Direcţiei pentru Agricultură Caraş-Severin, Adina Bâte:

Târgul de Primăvară de la Oraviţa se va desfăşura şi duminică, 28 aprilie pe platoul din faţa gării, începând cu ora 10.00

***

Ştirea iniţială:

O nouă ediţie a târgului de primăvară din Valea Caraşului se va desfăşura în acest sfârşit de săptămână la Oraviţa.

Potrivit adjunctului Direcţiei pentru Agricultură Caraş-Severin, Adina Bâte, evenimentul se va consuma pe platoul din faţa gării. În ambele zile, sâmbătă, 27 şi duminică, 28 aprilie începând cu ora 10.00 producătorii, meşteşugarii şi crescătorii de animale mici vor fi prezenţi pentru cumpărătorii din judeţ şi nu numai.

În data de 27 și 28 aprilie vom fi alături de Primăria şi Consiliul Local la Târgul de primăvară din orașul Oravița. Vom fi prezenți împreună cu producătorii județului nostru care vor veni cu produse tradiționale autohtone fabricate din lapte, din carne, din fructe și legume, produse apicole, fructe și nelipsita răchie din Banatul de munte.

Vom amenaja și un stand al Direcției agricole unde specialiștii noștri vor sta de vorbă cu fermierii care doresc să își înființeze propria afacere sau cu cei care o dețin deja și doresc să o dezvolte. Le vom vorbi despre ajutoarele date de Ministerul Agriculturii, precum și modalitățile de asociere în diverse forme de organizare cum ar fi: cooperative agricole, asociații, grupuri de producători pe care se pune accentul tot mai mult în acest moment.

Ne implicăm în organizarea acestor târguri tocmai pentru a ajuta fermierii și agricultorii să își facă cunoscute și să își vândă produsele. Ne dorim să facem mai multe pentru ei pentru că au produse excepționale și nu ne permitem să îi pierdem, ba chiar mai mult trebuie încurajați și sprijiniți pentru a spori și mai mult numărul lor„.

Organizatorii târgului de primăvară sunt Primăria şi Consiliul Local Oraviţa în parteneriat cu Direcţia pentru Agricultură Caraş-Severin.

Campania ”Muzică pentru viață!”

Împreună putem salva vieți!

De același autor

Related Articles