[AUDIO-FOTO] Târgul de produse tradiţionale montane de la Cornereva, un regal al toamnei în Banat

Este cunoscut faptul că în Banatul de Munte comuna Cornereva este raiul producătorilor cu atestate ale produselor montane. Așa că și în acestă toamnă primăria comunei cărăşene organizează pentru producătorii montani un târg agricol unde aceștia îşi vor putea prezenta produsele chiar la ei acasă.

Răchia din prune sau din fructe culese din zona montană, sucuri de mere, brânză, mălai, pâine, cârnaţi, miere sau prăjituri de casă sunt doar câteva dintre produsele prezentate la Târgul produselor tradiţionale de la Cornereva, toate preparate în gospodăriile proprii.

Primarul Nicolae Novăcescu a subliniat pentru Radio Reşiţa că astfel se reînoadă tradiția, iar duminică, 27 noiembrie de la ora 9.00 pe platoul din fața Căminului Cultural din localitate va avea loc o nouă ediție a târgului de toamnă. “Ca urmare unui proiect transfrontalier Primăria a realizat standuri speciale pentru producători. Sunt așteptați toți cei care doresc să achiziționeze produse tradiționale din zona montană, să se bucure de aer curat, de oameni de omenie și de muzică tradițională bănățeană“, a precizat acesta.

Evenimentul este organizat de Primăria comunei Cornereva şi cu sprijinul Consiliului Județean Caraș-Severin, al Direcției Judeţene pentru Agricultură și al Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

De același autor

Related Articles