Se dau banii pentru motorina folosită în agricultură

Cei peste 100 de fermieri din Caraş-Severin vor primi până în 18 februarie sumele de bani aferente consumului de motorină, utilizată în agricultură în perioada trimestrelor III şi IV din 2021, spune directorul APIA, Dumitru Stepanescu:

Ca urmare a finalizării perioadei de depunere a cererilor de plată pentru rambursarea ajutorului de stat în vederea reducerii accizei la motorina utilizată în agricultură pentru trimestrul IV al anului 2021, au fost depuse 100 de cereri de plată în sumă totală de 284.462 de lei. Din această sumă, 260.594 de lei au fost solicitări din sectorul vegetal şi 23.868 din sectorul zootehnic. Cererile se află în prezent în curs de selecţionare pentru a putea, în cel mai scurt timp, face plăţile către fermieri. De la domnul ministru al agriculturii avem înformaţia că banii sunt în cont şi imediat ce noi finalizăm aceste operaţiuni vor fi făcute plăţile de către fermieri. Probabil luni, 14 februarie se vor face centralizatoarele, se vor trimite la Bucureşti, iar până vineri, 18 februarie, banii vor intra în conturile fermierilor.

Dumitru Stepanescu a mai declarat că, la plată au fost trimise şi diferenţele de bani pentru ajutorul de stat în vederea reducerii accizei la motorina utilizată în agricultură, aferentă trimestrului III din 2021. Suma totală care s-a plătit în Caraş-Severin a fost de 597.648 de lei.

Sursa foto: agrointeligenta       

Cele mai citite

Related Articles