Primele legume românești cultivate în câmp, pe tarabele pieţelor din Caraș-Severin
Odată cu venirea verii, treptat piețele din Caraș-Severin se umplu de culoare și prospețime. Primele legume cultivate în câmp au început să apară pe tarabe, atrăgând atenția cumpărătorilor care preferă produsele locale și de sezon.

Articol editat de Gerhard Chwoika, 28 mai 2025, 20:29
Ceapă verde, spanac, gulii, salată verde și diverse verdețuri sunt primele legume de sezon disponibile, spune legumicultorul Constantin Micu din Belinţ, care a început semănatul devreme, profitând de vremea mai caldă din februarie:
„Primele legume proaspete sunt toate din câmp deschis: ceapă, salată, spanac, gulii, verdețuri. Totul este cultivat natural”.
Prețuri accesibile, dar cumpărători tot mai puțini
Chiar dacă prețurile sunt mici – 2 lei legătura de ceapă verde, 5 lei gulia, 10 lei/kg de spanac frunze curățat, 5 lei salata verde – numărul cumpărătorilor din piețe a scăzut considerabil în ultimii ani.
„După pandemie, fluxul de clienți s-a redus. Mulți s-au orientat spre supermarketuri, chiar dacă produsele din piețe sunt bio și românești”, explică legumicultorul.
Comenzile telefonice și livrările la domiciliu, tot mai populare în Caraş-Severin
Totuși, producătorii locali își mențin clienții fideli. Tot mai mulți optează pentru comenzi telefonice, cu ridicare directă din piață sau livrare la domiciliu.
Urmărește-ne și pe Google News
Acest articol este proprietatea Radio România Reșița și este protejat de legea drepturilor de autor. Reproducerea integrală sau parțială a conținutului este permisă doar cu acordul scris al editorului. Pentru solicitări de republicare, vă rugăm să ne contactați la redactie@radioresita.ro