Mierea de mană mai calitativă faţă de cea florală?

Mierea de mană sau de pădure este singurul sortiment care nu provine din nectarul florilor. Din punct de vedere nutrițional, mierea de mană are în compoziția sa de 20 de ori mai multe minerale și oligoelemente decât cea obținută din nectarul florilor.

Mierea de mană poate fi obținută în zonele de pădure, care pot fi atât de conifere (brad, molid, pin) cât și de foioase (arţar sau stejar).

Mana este o substanță dulce, limpede si vâscoasă, care se află în anumite perioade ale anului pe frunzele, ramurile sau tulpinile plantelor. Aceasta poate fi de origine vegetală, când albinele colectează seva direct de la suprafața frunzelor ori lăstarilor tineri sau poate fi de origine animală, când se interpun insectele din familia afidelor. Culoarea poate varia de la maroniu închis sau chiar negricioasă, brun-roșiatică sau chiar verzuie. Gustul ei este și el diferit, mai puțin dulce, cu note de rășină sau ușor caramelizat.

Proprietățile mierii de mană: ajută la refacerea echilibrului intestinal; sprijină combaterea radicalilor liberi; acțiune antibiotică; susține activitatea nervoasă; crește imunitatea; recomandată în anemii, spasmofilii sau infecții respiratorii; previne osteoporoza și afecțiunile articulare.

Sursa: facebook stiati ca?

Cele mai citite

Related Articles