Locuitorii de la sate își vor putea deschide puncte gastronomice pentru turiști

Legea Punctelor Gastronomice a fost votată şi în camera decizională.

Astfel că, prin aprobarea proiectului de Lege care deschide uși pentru afacerile locale, locuitorii din zonele rurale vor putea deschide puncte gastronomice pentru turiști.

Propunerea legislativă a deputatului Cristian Buican privind înființarea Punctelor Gastronomice Locale a fost votată în unanimitate în cadrul Plenului Camerei Deputaților, cameră decizională.

Scopul legii este acela de a valorifica produsele autohtone din zonele rurale, de a oferi noi oportunități producătorilor care vor avea posibilitatea de a-și vinde – și preparate de către ei înșiși – produsele proprii. Astfel, se va încuraja înființarea Punctelor Gastronomice în incinta gospodăriilor producătorilor din mediul rural, precum și în incinta altor facilitați ale acestor producători, ferme, stâne etc. În toate aceste facilitați, inclusiv în gospodăria proprie, se vor putea pregăti pentru turiști preparate gastronomice din materii prime naturale.

Am inițiat această propunere legislativă cu scopul de a dezvolta mediul rural din România, pornind de la faptul că, în ultima vreme, a crescut interesul pentru hrana bio și mai ales pentru dezvoltarea turismului în zonele rurale. Prin votul favorabil am arătat că susținem gospodăriile și produsele românești oferind celor care activează în acest domeniu posibilitatea de a-și crește veniturile, iar turiștilor oportunitatea de a cunoaște de la sursă produsele și rețetele tradiționale românești. Le mulțumesc încă o dată colegilor din Senat și Camera Deputaților pentru votul unanim și pentru solidaritatea cu gospodarii români” a declarat deputatul Cristian Buican.

De același autor

Related Articles