Lavanda înflorită îşi aşteaptă admiratorii în grădinile din Sălbăgel

Cea de-a treia ediţie a evenimentului rural “Picnic la buni în lavandă” organizat în localitatea timişeană Sălbăgel de pe raza comunei Gavojdia este pregătită să-şi deschidă porţile pentru public, încă din acest sfârşit de săptămână, dacă nu va ploua, a precizat Zelina Magu – organizatorul principal al evenimentului pentru Radio Reşiţa:

În acest weekend 17-18 iunie, dar și în 24 și 25 iunie, deschidem porțile pentru toți cei care vor să vină în grădina cu lavandă din Sălbăgel la Picnic la buni în lavandă, ediția cu numărul trei, se numește evenimentul. Intrarea este liberă.

La fel ca și anul trecut, avem spațiul pentru copii special amenajat, este mult mai mare, mai generos. În acest an punem la dispoziție socată, limonadă, mai multe produse realizate cu lavandă, o grădină mult mai mare și mai frumoasă. Și avem mai multe soiuri anul acesta și bineînțeles multe decoruri pentru poze.

Lavanda este înflorită, dacă este cald va înflori din ce în ce mai mult. Să sperăm că va ține vremea cu noi. Dacă în acest sfârșit de săptămână plouă, evenimentul va fi decalat pentru săptămâna viitoare. Oricum îl facem în două weekend-uri ca și anul trecut pentru că ne permite lavanda. Floarea va fi tot mai înflorită și mai frumoasă, dar noi primim vizitatori și în cursul săptămânii, bineînțeles doar pe bază de programare.

Cine dorește poate veni pentru poze sau pentru evenimente, serbări ș.a.m.d. și mă pot contacta în privat pe facebook prin mesaj sau la numărul de telefon 0727373374. Ţinem deschis și în cursul săptămânii pentru că oricum este totul pregătit. Programul este între 11.00 și 20.00.

Ca să ajungă turiştii la noi, trebuie să intre în localitatea Gavojdia şi să urmeze indicatorul de Sălbăgel. Acolo la intrare în sat este foarte ușor de găsit, prima stradă la dreapta şi prima casă, pe stângă, acolo este lanul cu lavandă. Noi vom pune și indicatoare ca să fie mult mai ușor și mai accesibil.

În momentul de față în jur de patru soiuri de lavandă avem, care înfloresc diferit. Unele sunt înflorite, altele nu, altele vor înflori mai târziu, iar ca și densitate sunt în jur de 2.500 de tufe. Ne extindem de la an la an.

Încercăm mai multe soiuri pentru a vedea cum se comportă. Unele dintre soiuri le folosim strict pentru uleiul esențial, deci nu-l combinăm cu alte soiuri pentru că stricăm calitatea uleiului. Altele sunt plantate strict pentru buchete, pentru aranjamente florale ș.a.m.d., pentru că eu realizez și astfel de lucrări cu licheni, cu flori naturale, uscate. Și atunci în combinație cu lavandă arată foarte bine“.

Zelina Magu a mai subliniat că dacă sâmbătă va ploua, evenimentul se va desfăşura doar duminică, 18 iunie, dar şi la sfârşitul săptămânii viitoare, însă totul depinde de condiţiile meteorologice.

Sursa foto: facebook Zelina Magu

 

De același autor

Related Articles