[FOTO] Ziua Naţională a Meseriilor marcată la Liceul Tehnologic “Mihai Novac” din Oraviţa

Promovarea învățământului profesional și tehnic, precum și a meseriilor s-a desfășurat vineri, 11 martie prin organizarea evenimentului intitulat “Agrobusiness-ul în liceu”.

Cu această ocazie invitata elevilor a fost inginerul horticol Nicoleta Anca Şmac-Vuc, absolventă a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului din Timișoara, proprietara unei livezi de pomi fructiferi din comuna Ticvaniul Mare, care le-a vorbit tinerilor despre educația antreprenorială în domeniul agricol, modalităţi de accesare a fondurilor europene în agricultură şi despre provocările și greutățile pe care orice antreprenor le întâmpină pe parcursul desfășurării activității sale.

În cadrul acestei acţiuni, elevii de la învățământul profesional au vizitat agenții economici unde își vor desfășura stagiile de pregătire practică în specialitatea comerciant-vânzător, iar cei de la specialitatea lucrător în agricultură ecologică, sub îndrumarea cadrelor didactice de profil, au executat lucrări agricole în solar și plantări de pomi fructiferi.

Conform directorului unităţii de învăţământ, prof. Ioan Oliviu Cioc, promovarea specialității de lucrător în agroturism montan s-a făcut prin participarea unor elevi la o acţiune care s-a desfăşurat în cantina liceului, ocazie cu care aceştia au preparat gogoși. “Așadar, meseriile în care sunt pregătiți elevii Liceului Tehnologic “Mihai Novac” din Oravița au fost promovate cu succes de Ziua Națională a Meseriilor“, a mai subliniat acesta.

Sursa: Liceul Tehnologic “Mihai Novac” Oraviţa

De același autor

Related Articles