[AUDIO-FOTO] Tomatele de Berzovia pot fi culese direct din seră din acest sfârşit de săptămână

Primele tomate de Berzovia vor ajunge în piețe în acest sfârşit de săptămână. Confirmarea vine din partea legumicultorului Claudia Gross din comuna Berzovia care are solariile încărcate cu plantele aflate deja în etapa de rodire. Tomatele au fost cultivate încă din decembrie, solariile încălzite aproape tot timpul, iar cultivatorul cărăşean a mărturisit pentru Radio Reşiţa că primele roșii s-au copt deja în prima jumătate a lunii iunie.

Aproape în fiecare an, Claudia Gross reușește să fie printre legumicultorii fruntaşi care scoate recolte de tomate timpurii. Pentru asta muncește tot anul aproape fără oprire. Încă de toamna, după ce solariile sunt golite de legume, legumicultorul trece la pregătirea serelor și a răsadurilor pentru recolta timpurie de anul următor. Așa a făcut și anul trecut, astfel că încă din luna decembrie a plantat primele răsaduri de tomate. Acum plantele deja au rodit, iar legumicultorul a şi gustat din primele tomate coapte din propiile solarii.

Claudia Gross

Şi cum tomatele sunt produse natural, fără pesticide, legumele din serele de la Berzovia sunt foarte căutate în pieţele din regiune. Claudia Gross cultivă tomate pe o suprafaţă de 1.000 de metri pătrați în cadrul programului de susţinere a producţiei în spaţii protejate, dar pe lângă acestea în alte două sere de 75 respectiv 200 de metri pătraţi mai pune şi mai multe soiuri de ardei, castraveţi, vinete şi verdeţuri şi în curând va relua proiectul “Lădiţa colorată”, cu legume proaspete, direct din seră pentru gospodinele prea ocupate să facă piaţa.

Sursa foto: claudia gross

Cele mai citite

Related Articles