[AUDIO-FOTO] Punga verde – un “accesoriu” indispensabil în bucătăria gospodinelor din Banat în această primăvară

De la un sezon la altul, legumicultorii cărăşeni devin tot mai inventivi şi îşi diversifică modul de prezentare al produsele pe care le pun pe piaţă pentru a atrage cumpărătorii.

După ce în primăvară anului trecut, Claudia Gross – legumicultoare din comuna Berzovia, a adus pe piaţă lădiţa verde, pentru gospodinele de la oraş, anul acesta a inventat punga verde. Potrivit acesteia, punga conţine: 2 kg de spanac, o legătură mare de pătrunjel şi câte una mică de mărar şi rucola şi două salate verzi.

Până acum aveam lădițele, lădița verde sau lădița cu legume peste vară; anul acesta am zis hai să fac altceva ce nu ocupă nici spațiu atât de mult și este mai practic şi am făcut punga verde care conține: 2 kg de spanac, proaspăt recoltat în aceeaşi zi, o legătură de salată. De ce spun legătură? Pentru că timpul nu mi-a permis să îmi fac eu răsadurile și să le pun una câte una și atunci am făcut cum făceau bătrânii. Am semănat pur și simplu salata și de aia o fac la legătură, dar ca gust este aceeași gust ca salata la căpăţână. Apoi mai este o legătură de rucola cu foarte multe vitamine şi miroase a prospețime. Am două feluri: cea nemțească, nu știu din ce regiune provine, dar din aia am a pus și eu în Germania. Are o frunză mai crestată, mai subțirică și cea românească am luat-o de aici din România, are același gust, doar că frunza este mai lată, dar gustul și mirosul sunt la fel la ambele soiuri. Şi au fost cerințe peste aşteptări la punga verde. În două zile s-a epuizat tot stocul“.

Claudia Gross a subliniat pentru Radio Reşiţa că, gospodinele o pot contacta pe pagina ei de socializare unde îşi pot posta direct comenzile sau se pot abona, iar săptămânal se va face livrarea produselor.

În opinia legumicultoarei este o iniţiativă binevenită pentru gospodinele care au un program încărcat şi nu pot face zilnic piaţa, iar printr-un simplu click pot lansa o comandă online şi au şi prilejul să umple punga cu verdeţuri proaspete, direct de la producător, la un preţ convenabil.

Sursa foto: facebook Claudia Gross

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.

Cele mai citite

Related Articles