[FOTO] Panseluţele multicolore își regăsesc locul… în parcuri, grădini, curţi şi balcoane

Panseluţele sunt reprezentative perioadei de primăvară, când majoritatea florilor încă nu au răsărit. “Pălăriile” lor colorate intens, încântă privirile zilele acestea când natura încearcă să revină la viaţă.

Dacă peste iarnă grădinile sau balcoanele au rămas fără culoare, panseluţele vor readuce din nou viaţa în jardiniere. 15 nuanţe la cele cu floarea mare și alte 5 culori la cele cu floarea mică este producţia de anul acesta a agricultorului Claudia Gross din comuna cărăşeană Berzovia. Potrivit acesteia până la plantarea în solarii, la mijlocul lunii martie a celor câtorva mii de răsaduri de tomate, în cadrul Programului „Tomata”, derulat de Direcţia pentru Agricultură Caraş-Severin, se ocupă de cultivarea mai multor soiuri de flori de primăvară.

De peste 6 ani, de când am început cu agricultura în spaţii protejate am pus şi flori de primăvară, precum: panseluţe, primule, bănuţi. Aceste flori nu sunt neapărat pentru zilele de sărbătoare 1 şi 8 Martie, dar sunt de sezon. Anul acesta am început mai devreme decât în ceilalţi ani pentru că este şi vremea mai bună şi sunt de un colorit extraordinar. Am peste 20 de nuanţe. Cu florile mă ocup şi în continuare chiar dacă vor fi şi tomatele pentru că este una din ocupaţiile mele de bază. Mai târziu în vară, voi avea şi muşcate, iar în toamnă, crizanteme.

Pentru o pată de culoare în curte sau pe balcon, agricultorul Claudia Gross face aranjamente în jardiniere sau în ghivece. Beneficiarii pot aduce chiar şi glastrele proprii și aranjamentele le sunt efectuate după dorinţe şi proiecte, atât pentru înfrumuseţarea teraselor, curţilor sau parcurilor, dar şi la amenajarea locurilor de veci.

Agricultorul Claudia Gross recomandă doritorilor să viziteze serele de la Berzovia, dar în prealabil să îşi facă o programare telefonică, apelând numărul 0747987602.

Florile le voi desface şi în localităţile din jurul comunei Berzovia. Sâmbetele de-obicei voi fi în piaţa din Bocşa Montană, apoi la Măureni, Şoşdea, Fizeş, în piaţa din Dognecea în fiecare vineri, dar şi la Reşiţa în locaţiile deja cunoscute de clienţi, dar doar dacă vor fi comenzi.

Sursa foto: facebook Claudia Gross

De același autor

Related Articles