Final de Campanie depuneri cereri unice de plată – Judeţul Hunedoara – Primul loc pe ţară!

Centrul Județean Hunedoara al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a încheiat cu succes campania de primire a Cererilor Unice de Plată, poziționându-se pe primul loc în țară cu un procent de 100% a înregistrării solicitărilor fermierilor înregistrate pentru plata subvențiilor.

Prefectul județului, Călin Petru Marian, a participat luni, 16 mai la operațiunile de închidere a sesiunii de depunere a cererilor și a felicitat întreaga echipă APIA județului Hunedoara pentru profesionalismul dovedit în serviciile oferite fermierilor hunedoreni.

Conform directorului executiv al Centrului Județean APIA, Topor Veronica, 16.358 fermieri din județul Hunedoara au depus cereri de plată și vor primi subvenții pentru un total de 133.525 hectare.

Prefectul Călin Petru Marian consideră că datorită proprietarilor de terenuri și animale, dar și a implicării autorităților locale și a angajaților APIA Hunedoara, agricultura hunedoreană se poate dezvolta în continuare și poate deveni o componentă importantă a economiei generale a județului Hunedoara.

De altfel, în cursul vizitelor pe care prefectul județului le-a efectuat la primăriile comunelor și orașelor hunedorene, autorităților locale le-a fost amintit faptul că digitalizarea registrului agricol și, implicit eliberarea pe loc a adeverințelor necesare fermierilor pentru obținerea subvențiilor APIA trebuie să fie o prioritate pentru funcționarii primăriilor, ceea ce s-a și pus în practică.

De același autor

Related Articles