Dănuţ Beg – singurul producător din Caraş-Severin, prezent la Târgul Dragobetelui din curtea MADR din Bucureşti

În curtea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale din Bucureşti a fost deschis de Dragobete un târg de produse tradiţionale româneşti. Până duminică, 3 martie vizitatorii pot găsi produse din mai multe județe ale țării, precum: Alba, Argeș, Buzău, Botoșani, Caraş-Severin, Constanța, Cluj, Dâmbovița, Ilfov, Olt, Mureș, Sibiu, Suceava și Vâlcea.

Din Caraş-Severin, pe Dragobetele din Banat îl face şi anul acesta producătorul Dănuţ Beg din satul Scăiuş comuna Fârliug.

La târg oamenii s-au pus la coadă încă de la primele ore pentru a cumpăra produse tradiționale românești. La cea mai mare căutare au fost cârnații, salamurile, costița marinată, slăninuța și gușa de porc cu boia, dar s-au înghesuit și la produsele dulci. Cozonacul tradițional moldovenesc, obținut după o rețetă veche îmbunătățită de-alungul timpului, precum şi dulciurile, plăcintele, prăjiturile de casă și sărățelele.

Cei de la minister au avut și-o recomandare pentru pofticioșii care au venit la târg. „Bunătăți proteice fără zahăr din ingrediente naturale pe bază de ovăz, semințe, curmale, iar în unele cazuri cu adaos de proteine vegetale, animale sau colagen”, a fost mesajul transmis de oficialităţi, potrivit libertatea.ro.

Sursa foto: Ionuţ George Diaconeasa


Cele mai citite

Related Articles