Cel mai mare complex zootehnic din Europa de reproducţie a porcinelor se construieşte în judeţul Arad

Proiectul cu o suprafață totală de 23.000 de metri pătrați, va consta în 6 corpuri de hale, două dintre ele fiind deja ridicate în primele două săptămâni de la începerea lucrărilor. Antreprenorul general al proiectului este societatea PAB România, cu sediul în Arad, iar livrarea prefabricatelor este asigurată de ASA Cons din Turda.

Reprezentanții ASA Cons au făcut publice primele imagini spectaculoase ale construcției pe pagina lor de Facebook, evidențiind entuziasmul legat de dezvoltarea complexului zootehnic de suine.

Suntem entuziasmați să vă prezentăm câteva imagini cu începutul montajului complexului zootehnic de suine, în Semlac, Arad. Proiectul va avea 6 corpuri, cu o suprafață totală de 23.000 metri pătrați”.

Primarul comunei Semlac, Letiția Stoian, a confirmat pentru criticarad.ro că lucrările au demarat, iar complexul zootehnic va avea o capacitate de 5.000 de scroafe. Informația privind deținătorul complexului, o societate din Timișoara, arată că această investiție aduce cu sine un avânt economic semnificativ în zonă.

La Semlac se construiește cea mai mare fermă de reproducție din Europa. Va avea o capacitate de 5.000 de capete. Lucrările au început în urmă cu două săptămâni și două hale au fost deja ridicate. Antreprenor general este PAB România, ASA Cons fiind societatea care livrează prefabricatele. În urma discuțiilor pe care le-am avut cu investitorii, când va fi pusă în funcțiune ferma, vor fi cel puțin 25 de locuri de muncă, iar tehnologia folosită va fi una modernă. Investitorul probabil nu se va opri aici” a declarat primarul Letiția Stoian.

Această investiție nu aduce doar promisiuni pentru creșterea economică a comunei Semlac, ci și perspective pentru crearea de noi locuri de muncă și implementarea tehnologiilor moderne în sectorul agricol, consolidând poziția României în domeniul creșterii animalelor la nivel european.

Sursa: criticarad.ro

Sursa foto: facebook ASA Cons, criticarad.ro

De același autor

Related Articles