Valorificarea producţiei de usturoi se va face în perioada 1 iunie-21 noiembrie, iar în programul de susţinere a producţiei, în Caraş-Severin sunt înscrişi 6 producători care au cultivate aproximativ 8 hectare.

Conform directorului executiv adjunct al Direcţiei Judeţene pentru Agricultură, Adina Bâte, dovada obţinerii producţiei de usturoi o constituie bonul sau factura fiscală sau fila din carnetul de comercializare. Valoarea maximă a sprijinului financiar care se acordă beneficiarilor este de 3.000 de euro pe hectar, iar plata se efectuează proporţional cu suprafaţa efectiv cultivată.

Adina Bâte a mai subliniat că, ajutorul contribuie la sporirea interesului producătorilor agricoli pentru cultura usturoiului, precum şi la echilibrarea balanţei financiare prin reducerea importurilor, stimularea exportului, a producţiei şi a consumului de produse româneşti, răspunzând astfel dorinţei consumatorului de a avea acces la produse proaspete locale.

Adina Bâte