[AUDIO] Terapie cu aer de stup și zumzet de albine într-o localitate din Timiş 

Stupul poate aduce beneficii apicultorului şi din punct de vedere medical şi farmaceutic.

Astfel un crescător de albine din localitatea timişeană Silagiu, aparţinătoare oraşului Buziaş, pe lângă faptul că întreţine de câţiva ani o afacere prosperă cu albine, s-a profilat de anul trecut şi pe zumzoterapie.

Ideea apicultorului timişean, care adus în ţară o nouă formă de terapie neconvenţională este bine primită de cetăţeni. Cine vrea să încerce metoda este pus să doarmă, practic, peste nişte stupi în care zumzăie albinele. Este un sunet liniştitor, spune apicultorul. În plus, aerul cu mireasmă de miere are un efect reconfortant.

Petru Erdoes, apicultorul din Silagiu, și-a transformat pasiunea de apicultor într-o afacere mai puțin cunoscută, şi-anume: apiterapia. A construit într-o primă fază două căsuțe din lemn dedicate acestei forme de terapie în care “pacienții” pot dormi. Aerul de stup nu este un remediu foarte cunoscut, însă a început să fie integrat recent în diverse tratamente, în special în caz de afecțiuni respiratorii, iar zumzetul albinelor calmează și vindecă, a subliniat acesta pentru Radio Reşiţa.

Dacă vă întrebaţi cum este să dormiţi pe un pat plin cu albine, aflaţi de la realizatorul de emisiuni Sebastian Dragomir, aflat în primul Info-trip de promovare turistică a Clisurii Dunării unde l-a întâlnit cu apicultorul timişean Petru Erdoeş şi a aflat de la acesta despre întrebuinţările medicale ale stupului:

Sebastian Dragomir în dialog cu Petru Erdoes

   

De același autor

Related Articles