[AUDIO-FOTO]Cea mai bună afacere în sezonul rece este cea de la propria poartă. Aici găsiţi fructe şi legume proaspete, direct de la producător

Când se încheie sezonul târgurilor agricole, Tot mai mulţi producători din Banat preferă să-şi vândă produsele direct de la poartă.

Cine străbate cu maşina satele, întâlneşte la tot pasul tarabe improvizate cu legume şi fructe gustoase. Clienţii aleg pe sprânceană cartofii, ceapa, usturoiul sau roşiile rămase pe ici pe colo într-una din sere, ba chiar pot cumpăra zacuscă, bulion, gemuri, miere şi tuică, produse în gospodăriile proprii.

După ani de muncă în Franţa, unde şi-a rupt spatele în construcţii, un om harnic din comuna Fârliug şi-a investit tot câştigul într-o fermă de legume.

Omul spune că, are preţuri mai mici decât la piaţă şi clienţii lui văd exact ce cumpără. Într-o zi bună face şi câteva sute de lei.

Este vorba de producătorul Ioan Jivan din Fârliug, care a mărturisit pentru Radio Reşiţa:

Însă în mai toate localităţile din Banat întâlneşti tarabe aproape la fiecare poartă, pline cu lădiţe de mere, pere, vinete, dovleci, gogonele, cartofi, ceapă, usturoi, dar şi cu produse lactate sau de carmangerie.

Din produsele puse în vânzare, oamenii speră să poată depăşi ceva mai liniştiţi sezonul rece.

De același autor

Related Articles