[AUDIO-FOTO] Târgul mare de primăvară de la Răcăşdia a deschis cu brio anul agricol în Caraş-Severin

Târgul mare de primăvară de la Răcăşdia a atras ca un magnet, duminică, 26 august miile de persoane din întreaga regiune de Vest a ţării. În timp ce unii au venit doar să testeze piaţa, cei mai mulţi au achiziţionat produse de sezon de la fermierii şi agricultorii din localităţile rurale din judeţele Caraş-Severin, Timiş şi Arad. Ce au cumpărat cărăşenii aflăm de la unii dintre ei, prezenţi la târgul de primăvară de la Răcăşdia:

Focarele de pestă porcină africană din Banat şi de gripă aviară din România, nu au permis prezenţa la târg a crescătorilor de bovine, cabaline, ovine şi caprine, dar chiar şi aşa ediţia cu nr. 43 a târgului de la Răcăşdia a fost un real succes, confirmă Marius Zarcula – şeful Direcţiei pentru Agricultură Caraş-Severin în dialog cu Hardy Cvoica:

Marius Zarcula
Mirco Lechici

Şi elevii Şcolii Gimnaziale “Gheorghe Guga” din Răcăşdia au participat la târgul primăverii cu un stand plin cu prăjituri tradiţionale din această zonă a Banatului. Dulciurile făcute în casă, cu ingrediente de cea mai bună calitate, s-au vândut mai ceva ca pâine caldă, spre bucuria copiilor care vor organiza o serie de activităţi la şcoală cu banii obţinuţi din desfacerea lor:

Ciprian Chiriac

Programul artistic din cadrul târgului a fost susţinut de fanfarele reunite din Grebenac/ Serbia şi Răcăşdia. Nu au lipsit nici membrii ansamblului de dansuri populare al Asociatiei Culturale “Voinţa Răcăşdia” care au susţinut o scurtă prezentare.

De același autor

Related Articles