[AUDIO-FOTO] Legumicultorii din Verendin şi Luncaviţa, interesaţi de programul de susţinere a producţiei de cartof de consum

Implementarea Programului “Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a producției de cartof de consum, 2022”, s-a consumat luni, 4 iulie în comuna cărăşeană Luncaviţa şi în satul aparţinător Verendin prin deplasarea în mijlocul agricultorilor a unei echipe a Direcţiei judeţene pentru Agricultură.

Primarul comunei Luncaviţa, Nicolae Velescu s-a implicat personal şi a mobilizat fermierii interesaţi să se înscrie în program. Aceştia adunaţi în număr mare, la sediul Primăriei Luncaviţa şi în Căminul Cultural din Verendin, s-au arătat interesaţi de beneficiile programului, deşi timpul de depunere este relativ scurt, ei având la dispoziţie doar două săptămâni, până în 15 iulie să-şi depună documentaţia necesară la Direcţia pentru Agricultură Caraş-Severin, lucru care însă nu îi opreşte să se înscrie în program. O parte dintre ei fiind producători de cartofi cu tradiţie.

Directorul executiv adjunct, Adina Bâte şi consilier superior Andreea Sanfira s-au deplasat luni, 4 iulie şi în comuna Luncaviţa, după ce zilele trecute au vorbit şi cu fermierii din alte localităţi cărăşene, precum Cornereva, Domaşnea şi Teregova.

Adina Bâte

Suprafaţa cultivată cu cartofi pe raza judeţului Caraş-Severin este de peste 4.500 de hectare.

De același autor

Related Articles