[AUDIO-FOTO] Legume mai scumpe în piețe în această toamnă. Comparativ cu anul trecut, gospodinele nu se grăbesc să cumpere pentru murături

Anul acesta ca să umple cămara pentru iarnă, gospodinele trebuie să investească mai mult, iar veniturile le-au rămas aproximativ aceleaşi.

Scumpirile, cu impact economic negativ asupra populaţiei, au făcut ca legumele de pe tarabele din piețe să aibă prețuri cu până la 20 – 30% mai mari comparativ cu anul trecut, fapt susţinut şi de fermieri care spun că produsele bio şi munca depusă de ei costă.

Ioan Jivan – legumicultor din comuna cărăşeană Fîrliug

Recolta din această toamnă este generoasă, dar gospodinele au făcut provizii mai puține şi nu se grăbesc încă să pună pentru la iarnă din cauza prețurilor piperate.

Este sezonul murăturilor însă gospodinele nu se înghesuie să meargă la piață pentru a face cumpărături.

Tarabele sunt pline de legume proaspete, numai bune pentru preparat murături, zacuscă, bulion şi salate, cumpărătorii se lasă însă așteptaţi. Castraveţii, ardeii, roşiile, varza, vinetele şi gogonelele erau la mare căutare în anii trecuţi. Acum gospodinele fac aprovizionări mai puține pentru iarnă, pentru că trebuie să scoată mai mulţi bani din buzunar, comparativ cu anul trecut şi cumpără mai puţine legume proaspete, iar completările le fac cu produse gata preparate de pe rafturile magazinelor.

Vox cumpărători piaţă

2 COMENTARII

Comentariile sunt închise.

Cele mai citite

Related Articles