Mihai Maur, Bujorel pentru prieteni, spune că anul acesta a fost unul bun pentru vin. Şi cum să nu-l crezi pe unul dintre cei mai cunoscuţi viticultori din Banatul de Munte.

Prezent periodic la Reşiţa, unde îşi vinde o parte din roadele toamnei, Bujorel este bucuros să împărtăşească din secretele profesiei sale.

De profesie tehnician viticol, Bujorel are această pasiune încă din anul 1974. În aceea perioadă lucra la Ferma nr.3 din IAS Berzovia la Tirol, unde a învăţat meserie.

Acum deţine aproape 8 hectare de vie pe care le cultivă alături de familie. O parte din terenuri le-a achiziţionat de la etnicii germani în perioada anilor ’90 când foarte mulţi dintre aceştia au ales să plece în Germania.

,,Urmare a secetei din acest an, mustul este extrem de dulce şi vinul va fi de foarte bună calitate. În toamna asta am recoltat via la 14 grade tărie alcolică lucru care nu se întâmplă foarte des. În decembrie am să ies pe piaţă cu soiurile de vin pe care le pregătesc. Sauvignion, Muscat de Hamburg, Merlot şi Riesling,, spune Bujorel care îndeamnă toţi românii să aibă un pahar de vin pe masă.