[AUDIO] Stadiul culturilor de spanac din Caraş-Severin, verificate de specialiştii Direcţiei pentru Agricultură şi ai APIA

Echipe mixte ale DAJ si APIA au verificat în teren ciclul al doilea de producție din cadrul Programului “Legume în spaţii protejate” la cultura de spanac.

Directorul executiv adjunct al Direcţiei pentru Agricultură Caraş-Severin, Adina Bâte pentru Radio Reşiţa:

În ciclul 2 de producție din cadrul programului de susținere a legumelor în spații protejate, avem înscriși 10 legumicultori. Aceștia trebuie să cultive 1000 de metri pătrați în seră sau solar, cu una din culturile de: tomate, ardei, castraveți, fasole păstăi, salată, spanac, ceapă verde. La noi în județ, majoritatea au cultivat spanac, care în acest moment se prezintă foarte bine. Producția obținută de pe 1000 de metri pătrați trebuie să fie 3000 de kilograme pentru cultura de tomate, 2000 de kilograme pentru cultura de ardei gras, lung sau capia, 4000 de kilograme pentru cultura de castraveți, 1500 de kilograme pentru cultura de fasole păstăi, 10.000 de plante pentru cultura de salată, 1000 de kilograme pentru cultura de spanac, 100 de mii de bulbi pentru cultura de ceapă verde, producţii ce trebuie valorificate în perioada 15 octombrie-9 decembrie valoarea sprijinului fiind de 1000 de euro.

Amintim că, în ceea ce priveşte ciclul întâi de producție din cadrul programului de susținere a legumelor în spații protejate, doar 18 din cei 31 de legumicultori din judeţ s-au încadrat în termenul impus şi au primit minimisul de 3.000 de euro din Programul “Tomata”.

Cele mai citite

Related Articles