Primii o mie de fermieri din Caraş-Severin îşi vor primi săptămâna aceasta plăţile în avans de la APIA, privind subvenţiile pe suprafaţă pentru anul în curs.

Directorul agenţiei judeţene, Dumitru Stepanescu a declarat pentru Radio Reşiţa că, până la sfârşitul lunii noiembrie 2021 vor fi alimentate conturile tuturor fermierilor care sunt cu documentaţiile în regulă, ca apoi de la 1 Decembrie şi până prin data de 27 a lunii să se acorde plăţile finale pentru subvenţiile pe suprafeţele agricole vizând toate măsurile aferente din domeniul vegetal.

Am demarat procedurile legale de acordare a plăţilor în avans pentru fermierii din Caraş-Severin. Am avut la calcul 1.000 de fermieri şi toţi au fost transferaţi în contabilitate pentru a li se putea alimenta conturile la bănci şi mai avem pregătiţi alţii 2.000. Până spre finalul lunii noiembrie vom acorda plăţi în avans pentru cât mai mulţi fermieri care sunt cu dosarele în regulă şi se califică pentru a primi aceste plăţi. Reamintesc că, începând cu 1 Decembrie se demarează campania de plată finală vegetal, deci toate măsurile care sunt solicitate de către fermieri pentru sectorul vegetal vor fi plătite până la 31 decembrie când se încheie şi anul financiar. Ceilalţi care nu primesc în avans, de la 1 Decembrie vor intra la plăţile finale, funcţie de legitimitatea dosarelor, de documentele depuse şi să nu fie situaţii care să genereze blocaje.

Dumitru Stepanescu

Dumitru Stepanescu a mai subliniat că, în Caraş-Severin de subvenţii beneficiază anul acesta peste 18.500 de fermieri.

Sursa foto: agroTV