[AUDIO] Zona Industrială Aglomerator-Valea Ţerovei îşi aşteaptă investitorii. Au apărut noi facilităţi, dar şi restricţii

Autorităţile locale din Reşiţa vor să dezvolte investiţiile în Parcul industrial din Valea Ţerovei, dar nu oricum.

Consilierii locali au aprobat ca notarea contractului de concesiune în cartea funciară să se realizeze după semnarea procesului verbal de recepţie, la terminarea lucrărilor pentru care s-a concesionat terenul. Practic, investitorul care concesionează o parcelă în zona industrială este obligat să construiască, afirmă viceprimarul Reşiţei, Lucian Voina.

„Se va solicita investitorului ca finalizarea construcţiilor să fie realizată în maxim un an de la începere, iar dreptul de concesiune să fie înscris în cartea funciară numai după semnarea procesului verbal de recepţoie la terminarea lucrărilor. Astfel, se doreşte evitarea situaţiilor în care concesionarul nu îşi respectă obligaţiile contractuale nefinalizând construcţiile aferente investiţiei în intervalul menţionat prin contract, iar contractul deşi este denunţat, notarea în cartea funciară produce efecte juridice în continuare, radierea acestuia rămânând în sarcina concedentului.”

De acum, Parcul industrial de pe Valea Ţerovei nu mai este deschis strict firmelor care desfăşoară activităţi productive şi devine mult mai atractiv. Viceprimarul Lucian Voina spune că sunt deja solicitări de concesiune, dar nu a putut preciza despre ce firme este vorba sau despre domeniul lor de activitate.

(Sebastian Dragomir)

De același autor

Related Articles