[FOTO] Copiii au aprins lampioanele de Ziua Sfântului Martin la Rusca Montană şi Reşiţa

[UPDATE] Biserica romano-catolică “Maria Zăpezii” din Reșița Montană a marcat evenimentul vineri, 11 noiembrie de la ora 17.30 printr-o Sfântă Liturghie solemnă, urmată în curtea lăcaşului de cult de alaiul lampioanelor confecţionate de elevii claselor primare şi gimnaziale, cu predare în limba germană, a Colegiului Naţional “Diaconovici-Tietz” din Reşiţa.

Un eveniment similar s-a desfăşurat şi la Rusca Montană, organizat de Forumul Democrat al Germanilor din Banat – Organizaţia Deta, de la ora 18.00 în Biserica romano-catolică din comuna cărăşană, urmat de alaiul lampioanelor pe străzile din localitate.

Sursa foto: Nicoleta Liliana Bălan

***

În cursul anului există multe sărbători și zile comemorative, în care Biserica oferă binecuvântare specială copiilor și tinerilor. Una din acestea este și ziua Sfântului Martin, organizat anul acesta la iniţiativa cadrelor didactice de la Colegiul Naţional “Diaconovici-Tietz” din Reşiţa.

Joi, 10 noiembrie de la ora 16.15 în Biserică va avea loc o probă generală de cântece și rugăciuni, iar vineri, 11 noiembrie în curtea Bisericii, la ora 17.15 în procesiune cu lampioanele aprinse se va desfăşura Sfânta Litughie dedicată Sfântului Martin de Tour“, a transmis arhidiaconul Banatului Montan, părintele Veniamin Pălie.

Un eveniment similar se va desfăşura şi la Rusca Montană, organizat de Forumul Democrat al Germanilor din Banat – Organizaţia Deta, începând cu ora 18.00 la biserica romano-catolică din comuna cărăşană, urmat de alaiul lampioanelor pe străzile din localitate.

Cele mai citite

Related Articles