[FOTO] România la 100 de ani de la Marea Unire: Elevii Colegiului Naţional „Diaconovici-Tietz” au rememorat evenimentul de la 1 Decembrie 1918

UPDATE:

Marea Unire de la 1 Decembrie 1918 a fost retrăită simbolic joi, 29 noiembrie la Colegiul Naţional „Diaconovici-Tietz” din Reşiţa.

Momentul aniversar desfăşurat în preambulul zilei sărbătorii naţionale, sub genericul „Ziua României – Ziua Ţării Mele”, a fost susținut de către elevii unităţii de învăţământ în curtea acesteia. Ei au prezentat, în mod simbolic, în cadrul unei scenete etapele realizării României Mari şi au conceput o hartă a României, de dimensiuni mari, pe care au consemnat cele mai importante evenimente şi locuri cu rezonanţă istorică, de-alungul a 100 de ani, din ţară.

România întregită s-a realizat într-un context istoric, pe cale democratică, prin adunări cu caracter reprezentativ, pe care elevii reşiţeni au reuşit să le transpună în realitate, a precizat pentru Radio Reşiţa coordonatorul acţiunii prof. Florica Molnar:

Acţiunea a făcut parte din proiectul educaţional „Ziua României-Ziua ţării mele”, derulat la Colegiul Naţional „Diaconovici-Tietz” din Reşiţa.

***

Sub genericul „Ziua României – Ziua Ţării Mele” la Colegiul Naţional „Diaconovici-Tietz” din Reşiţa se va desfăşura joi, 29 noiembrie o manifestare a elevilor dedicată centenarului Marii Uniri.

Evenimentul se va consuma de la ora 11.00 în curtea unităţii de învăţământ şi va reproduce fizic actul istoric de la 1918 prin parada regiunilor istorice şi reconstituirea zilei de 1 Decembrie de acum un secol. (Hardy Cvoica)