Ziua națională în Caraș Severin

Pandemia a modificat marcarea Zilei Naționale în județul Caraș Severin.

Caransebeș

Ziua Nationala va fi marcată la Caransebeș printr-o serie de manifestări la care publicul nu va avea acces.

Nu se poate face ceremonia pentru că s-a dat o circulară la unitățile militare, dar Episcopia Caransebeșului, Primăria și Casa de Cultură George Suru au hotărât să organizeze un Te Deum restrâns la Catedrală. Apoi vom depune jerbe de flori la statuia Identității Naționale din fața primăriei”, a declarat city managerul Florin Bogdea.

Oțelu Roșu

În Otelu Rosu nu este organizată nici o manifestare cu ocazia Zilei Naționale a României.

Din păcate din cauza pandemiei suntem restricționați. Dar, ca în fiecare an decorăm orașul cu drapele și vom îmbrăca și Casa de Cultură în drapelul național. Este vorba de cel mai mare tricolor din țarã cu o lungime de peste 27 de metri și o lãțime de 10 metri”, a declarat primarul Luca Mălăescu

Bocșa

Ziua Națională va fi sărbătorită începând cu ora 12.00 in piațeta din fața primăriei. Acțiunile încep cu intonarea imnului de stat, urmat de o slujbă religioasă oficiată de preoții orașului, alocuțiuni ale reprezentanților administrației publice locale și județene, apoi va fi prezentată o scurtă lecție de istorie. Manifestarea se va încheia cu depuneri de coroane la statuia soldatului român și un scurt concert susținut de fanfara din Bocșa.

Moldova Nouă

Locuitorii din Moldova Nouă sunt invitați de la ora 11 în parcul central pentru a marca Ziua Națională. Va avea loc o slujbă religioasă, urmată de o lecție de istorie despre ziua de 1 decembrie ți depuneri de coroane la monumentul eroilor.

Băile Herculane

Ziua Nationalã a României va fi marcatã în Bãile Herculane doar cu depuneri de coroane la cimitirul eroilor din Pecinișca. Restul actiunilor planificate au fost anulate din cauza pandemiei.

Cele mai citite

Related Articles