Ziua Naţională a Ambulanţei marcată şi în Caraş-Severin. Prefectul Cristian Gâfu: „Îi felicit pe toţi salvatorii, aceşti semi-zei în halate albe”

Ziua Naţională a Ambulanţei din România este marcată anual în data de 28 iulie. Este data la care, în 1906, a aparut prima ”Salvare” din Bucuresti, din initiaţiva profesorului Nicolae Minovici.

Într-un cadru festiv restrâns din cauza pandemiei dar cu sirenele pornite, aşa au fost marcaţi în Caraş-Severin cei 115 ani de existenţă a Ambulanţei în ţara noastră. A fost un an greu din cauza pandemiei de coronavirus dar personalul din judeţul nostru a făcut faţă fara probleme tuturor solicitarilor, dă asigurări directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţa, Daniela Popescu.

A fost un an greu dar colegii mei s-au descurcat foarte bine, au răspuns tuturor solicitărilor şi cu toţii rămânem în continuare aproape de comunitate”, ne-a transmis Daniela Popescu.

Cu acest prilej, şi prefectul de Caraş-Severin, Cristian Gâfu îşi arată toată admiraţia faţă de angajaţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă, numindu-i pe aceştia semizei în halate albe.

Mereu contracronometru în lupta cu viața, Ambulanța s-a confruntat în ultimul an, în perioada pandemiei Covid-19, și cu nenumărate solicitări ale persoanelor afectate de Covid-19. Personalul din cadrul serviciilor de ambulanță a fost primul care a dat piept cu acest temut virus. Cu acest prilej, îmi exprim considerația și recunoștința față de cadrele medicale care au fost mereu în linia întâi, respectând jurământul lui Hipocrate și îndeplinind nobila misiune de a acorda ajutor semenilor aflați în suferință. Îi felicit pe toți salvatorii, acești semi-zei în halate albe, care dau dovadă de profesionalism, dăruire, sacrificiu suprem și le doresc multă sănătate, putere de muncă, echilibru interior și intervenții reușite”, a transmis prefectul Cristian Gâfu.

Începând din 1907, Salvarea functioneaza regulat România devenind, astfel, al treilea stat din Europa, dupa Olanda si Austria, cu un astfel de serviciu.

De același autor

Related Articles