Sâmbătă, 6 martie, în ziua „Moșilor de iarnă”, a debutat proiectul-cadru al Episcopiei Caransebeșului de a vizita cimitirele din întreaga eparhie, în contextul „Anului comemorativ al celor adormiți în Domnul; valoarea liturgică și culturală a cimitirelor”. Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a mers în Parohia Șușca, din Protopopiatul Moldova Nouă pentru a se ruga alături de preoții Cercului pastoral-misionar Moldova Nouă pentru cei adormiți. A fost oficiată Slujba Parastasului de către părintele protopop Bogoliub Martinovici, alături de un sobor de preoți, în cimitirul Parohiei Șușca. Au participat mulți credincioși la acest moment de rugăciune, la care s-au pomenit personalitățile locale ce au trecut la Domnul, dar și toți cei care sunt înmormântați în cimitirul parohial.

De asemenea, Preasfințitul Părinte Lucian, împreună cu preoții cercului pastoral au mers și în cimitirul Parohiei „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Moldova Nouă pentru a săvârși Slujba de pomenire pentru înaintașii noștri. Și aici au venit foarte mulți credincioși din oraș ca să aducă ofrandă de rugăciune celor dragi ce au adormit întru Domnul.

După fiecare slujbă de pomenire părintele Episcop Lucian a ținut și un cuvânt de învățătură despre cât de importantă este rugăciunea noastră pentru cei adormiți, îndemnându-i totodată pe cei prezenți să mediteze la sfârșitul acestei vieți pământești. 

Alături de credincioși, atât la Șușca, cât și la Moldova Nouă au fost prezente autoritățile locale.

După sfintele slujbe la sediul Protopopiatului Moldova Nouă s-a desfășurat o conferință în care a fost prezentată tema „Cinstirea în Biserică a celor adormiți în Domnul: temeiuri scripturistice”, de către părintele Vichentă Ponoran de la Parohia Naidăș.   

După prezentarea referatului, părintele Gheorghiță Băloi de la Parohia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Moldova Nouă a prezentat o expoziție foto-documentară despre viața și activitatea învățătorului Alexandru Moissi, o personalitate locală, care a scris pentru prima dată Monografia Clisurii Dunării și care este înmormântat în cimitirul parohial.

La final au fost discutate mai multe probleme pastoral-misionare cu care se confruntă preoții din cadrul cercului Moldova Nouă.

Tot astăzi au fost săvârșite Slujbe de Parastas și în celelalte 9 cercuri pastoral-misionare din Episcopia Caransebeșului, slujbe oficiate de către delegații Preasfințitului Părinte Lucian – părinți consilieri eparhiali, inspectori și protopopi.