port SeverinPoliţiştii de frontieră din Mehedinţi au salvat, în această vară, vieţile a 10 persoane aflate în pericol de a se îneca în Dunăre. Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră are în dotare 27 de nave, iar componenta navală este formată din 90 de marinari. Aceştia vor sărbători astăzi Ziua Marinei în portul Drobeta-Turnu Severin. Activităţile desfăşurate la malul Dunării de poliţiştii de frontieră marinari vor fi prezentate pe larg în emisiunea „În slujba comunităţii”, de la ora 14.15.

       Păstrătoare ale tradiţiilor multor generaţii de străjuitori ai hotarelor ţării, echipajele navelor şi ambarcaţiunilor Poliţiei de Frontieră  Mehedinti îşi îndeplinesc misiunile specifice care le revin pentru securizarea frontierei de stat în zona de competenţă prin impunerea autorităţii statului român în apele de frontieră, combaterea migraţiei ilegale şi a infracţionalităţii transfrontaliere. Acţionând de multe ori în condiţii vitrege, marinarii au dat dovada profesionalismului lor şi a dragostei pentru meseria aleasă. Acest lucru este evident mai ales la înapoierea din misiune când, lăsând la o parte oboseala acumulată, pot raporta că misiunea a fost îndeplinită cu succes, iar nava este în bună stare.

      Urăm tuturor marinarilor şi celor care iubesc MARINA multă sănătate, fericire, prosperitate şi tradiţionala urare „BUN CART ÎNAINTE!”