Ziua Internațională a Nonviolenței în Caraș-Severin: ,,M-a bătut un coleg și eu l-am împins înapoi!”

65

 

Studenții Facultății de Științe Sociale din cadrul Universității Eftimie Murgu din Reșița împreună cu membrii Centrului ,,Maria’’ subordonat Direcţiei de Asistenţă Socială, şi Şcoala Gimnazială nr.2 s-au reunit astăzi  pentru a discuta despre consecințele unui act violent.

Numărul incidentelor din școli s-au înmulțit în ultimii ani mai ales din cauză că majoritatea copiilor răspund la actele violente tot cu un comportament agresiv.

,, Am fost bătută în școală adică am fost strânsă de gât mai bine zis, și eu
l-am împins înapoi’’

,,Noi am pregătit o scenetă despre ce înseamnă violența în școală. Prin această scenetă vrem ca toți copiii să înțeleagă că nu este bine să fi violent la școală sau pe stradă. Nu am participat niciodată la un act violent și nici nu îmi doresc’’

Numărul violențelor în școli a ajuns anul trecut la 15 cazuri. Este vorba atât despre violențe fizice cât și despre agresiuni verbale. Fondată în anul 1964, Ziua Internațională a Nonviolenței în școală se sărbătoreşte pe 30 ianuarie în unitățile de învățământ din întreaga lume, promovând o educație bazată pe armonie, solidaritate și respect.

Andreea Lupșa