Departamentul de Asistență Socială din Universitatea de Vest din Timișoara și Asociația Casa Faenza din Timișoara au organizat astăzi, 2 aprilie 2021, un eveniment online dedicat Zilei Internaționale de Conștientizare a autismului, eveniment care a avut scopul de a spori înțelegerea despre intervenția multidisciplinară pentru copiii cu autism și de a încuraja studenții să contribuie la promovarea incluziunii sociale a persoanelor cu autism în societate.

Evenimentul s-a adresat în special studenților din anul I, atât de la învățământul de zi, cât și de la învățământul la distanță, și a fost organizat pentru prima dată în format online. În prima parte a evenimentului, studenții au aflat de la Oana Hațegan (psiholog) și Ciprian Olteanu (asistent social) despre ce este autismul și care sunt caracteristicile copiilor cu autism, iar în partea a doua, discuțiile s-au axat pe explicarea intervenției în cadrul echipei multidisciplinare pentru copiii cu autism.

Chiar dacă a fost o acțiune în format online, studenții au colorat atât ecranele, cât și atmosfera, în albastru, culoarea reprezentativă la nivel internațional pentru autism.

Marcarea Zilei Internaționale de Conștientizare a autismului, prin acțiunea Departamentului de Asistență Socială din cadrul Facultății de Sociologie și Psihologie a UVT, a intrat în agenda evenimentelor multianuale propuse studenților în cadrul comunității noastre academice, prin invitarea unor specialiști cu vastă experiență în acest domeniu. An de an, această zi echivalează cu o prezentare în detaliu a serviciilor oferite acestor copii la nivelul comunității timișorene, astfel ca studenții de la Asistență Socială și de la alte specializări să fie conectați la procesul de intervenție în cadrul unei echipe multidisciplinare”, a declarat rectorul UVT, prof.univ.dr. Marilen Gabriel Pirtea.