[FOTO] Ziua internaţională a Apei sărbătorită la Reşiţa

Apei (81)Peste 100 de elevi reşiţeni au trecut astăzi pragul Staţiei de Epurare a Apei Uzate din cadrul societăţii AquaCaraş S.A. Societatea şi-a deschis porţile deoarece mâine este Ziua Internaţională a Apei care militează anul acesta pentru conştientizarea complementarităţii dintre apă şi energie.

Copiii au putut vedea cum se desfăşoară curăţarea apei pentru ca în final să fie reintrodusă în natură prin râul Bârzava. Din zona de epurare până în zona finală în care se produce biogazul, datorat bacteriilor din nămolul care rămâne după procesul de epurare, elevii au putut vedea şi învăţa cum, rând pe rând, mizeriile, nisipul, uleiul şi în final nămolul sunt extrase din apa provenită din canalizarea Reşiţei.

Şi mâine, de ziua Internaţională a Apei, societatea AquaCaraş are în continuare porţile deschise pentru cetăţenii care doresc să vadă, cum în staţia de epurare a apei totul se reciclează pentru a se proteja natura.

Despre ce au învaţat aceştia din experienţa porţilor deschise de la Staţia de Epurare a Apei Uzate, aflăm de la câţiva dintre copii:

De același autor

Related Articles