[FOTO] Ziua Imnului Naţional – o sărbătoare a spiritului poporului român

imn 4

Ziua Imnului Naţional este sărbătorită astăzi de românii de pretutindeni. La Reşiţa, imnul a fost intonat în cadrul unei ceremonii care a avut loc în Parcul Tricolorului.

Manifestările au fost organizate de Prefectura Caraş-Severin, Consiliul Judeţean, Primăria şi Garnizoana Reşiţa şi la ele au participat reprezentanţi ai instituţiilor statului, veterani şi ofiţeri ativi din MAI şi MAPN. Garda de onoare a primit salutul subprefectului Sebastian Purec, de altfel, reprezentantul Guvernului a spus şi câteva cuvinte despre semnificaţia sărbătorii. „Ziua Imnului Naţional este şi trebuie să rămână unul dintre momentele celebrate cu solemnitate, o sărbătoare a spiritului poporului român, a tuturor cetăţenilor, indiferent unde se află – între graniţele ţării sau peste hotare”.

Reşiţenii au fost în număr mic la ceremonie, dar atât vârstnicii, cât şi copiii au dat dovadă de patriotism. „Mi-e drag să cânt imnul ţării noastre. Cred că toţi românii adevăraţi îl cunosc, sau cel puţin 90%”, a spus unul dintre participanţi. O elevă de clasa a treia a dat clasă, cântând imnul alături de oficialităţi şi de jandarmii şi pompierii din Garda de onoare.

Festivitatea s-a încheiat cu o paradă militară, în aplauzele asistenţei. Ceremonia dedicată imnului naţional de la Timişoara a fost organizată în fața Palatului Administrativ, iar arădenii au cântat Deşteaptă-te române, în Piaţa Primăriei. Conform Constituției României, imnul este considerat simbol național, alături de drapelul tricolor, stema țării și sigiliul statului.

(Sebastian Dragomir)

De același autor

Related Articles