Ziua educației nonformale

educatie-nonformala

„Învăţarea este eficientă şi rapidă atunci când este participativă”- este sloganul sub care se desfăşoară de patru ani la noi în ţară, în 10 octombrie, „Ziua educaţiei nonformale”.
Anul trecut în Caraş-Severin au fost derulate sub această egidă 300 de proiecte locale, 150 –judeţene, 15-interjudeţene şi 7 naţionale.
Societatea Română de Radiodifuziune este şi ea alături de tinerii din toată ţara, prin programe diverse şi atractive de educaţie nonformală. Aşa s-au născut proiectele „Pianul călător” –prin care au fost susţinute concerte în oraşele mici din ţară, sau Vioara lui Enescu la sate – titlu suficient de grăitor. De menţionat sunt şi Târgurile de carte „Gaudeamus” organizate în mai multe oraşe din ţară, cu secţiuni şi ediţii speciale dedicate preşcolarilor, şcolarilor şi tinerilor. Audiţii ale pieselor de teatru dedicate tot învăţământului preşcolar au fost organizate în diverse spaţii şi oraşe – aşa cum s-a întâmplat anii trecuţi şi la Reşiţa. Cel mai nou proiect, „Ascultă 5 minute de muzică clasică”, este difuzat de Radio România Cultural în toată reţeaua studiourilor regionale, iar la Radio România Reşiţa puteţi asculta zilnic cele 5 minute după ora 22 şi 5 minute.

(Daniela Tudor)

De același autor

Related Articles