Ziua Armatei a fost sărbătorită cu fast la Caransebeş

La monumentul generalului Ioan Drăgălina, pe o vreme însorită, sute de localnici precum şi oficialităţile, printre care s-au remarcat noul comandant al Garnizoanei Caransebeş, căpitanul Daniel Mihai Birău, primarul Felix Borcean, senatorul Marcel Vela viceprimarul Marius Isac, city managerul Andrei Ungur, dar şi reprezentanţi ai asociaţiilor de militari sau consilieri locali, au participat la ceremonialul dedicat Zilei Armatei.

Ultima ofensivă de eliberare a ultimei palme de pământ românesc a fost ticluită de generalul Avramescu şi pentru a cinsti ziua de naştere a celui care a fost Regele Mihai, iată o altă semnificaţe istorică pentru Ziua Armatei. Vă transmit aprecierea mea şi sunt convins şi a cetăţenilor din Caransebeş, reprezentanţi în cel mai înalt grad liantul unităţii naţionale româneşti”, a fost mesajul primarului Felix Borcean pentru cei prezenţi.

Astăzi, aduc recunoştinţa veteranilor, supravieţuitorilor ultimului război mondial ori luptătorilor în teatrele de operaţii şi exprim înalta preţuire pentru militarii în rezervă şi retragere, pentru toţi cei care servesc cu credinţă şi onoare patria şi poporul”, a spus şi capitanul Daniel Mihai Birau.

Dle comandant, cu gândul la toţi camarazii care-şi îndeplinesc datoria sub tricolor, în numele conducerii Senatului României, vă urez un sincer <<La mul?i ani!>>. Dumnezeu să binecuvânteze Armata Română!”, a transmis şi senatorul Marcel Vela, după care au urmat depunerile de coroane la monumentul generalului Drăgălina.

Ca în fiecare an, Ziua Armatei s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare, pe acordurile fanfarei militare.